Krama ett träd!!

 När man känner att energinivån är nästan nere på botten, då gäller det att snabbt försöka göra något åt det. Jag vet att jag oftast får energi av att komma ut, helst ut i skogen.
Men när det är lördag och båda tjejerna sitter skönt och slappar i soffan då gäller det att börja förhandla eller ännu bättre muta ;) för självklart ville jag ha med dom ut på en tur.
 
Så jag började prata om en tjärn som vi aldrig varit till som finns en bit in i skogen hos deras mormor och morfar. Undrar hur den ser ut?? Undra om det är liten eller stor? Säkert jätte cool is och fräna träd där och man kan säkert rida dit på sin käppis ( Ebba muta) och så kan vi ta med bullar och fika sen (Ellie muta)
 
När både tjejerna var på (inte så svår övertalad denna gång) ringde vi fort till mormor som snabbt sa ja och hakade på oss. Vi gick en bit, inte långt alls och kom fram till en tjärn där ute i skogen. Ångrade att vi inte hade med oss skridskor, för det hade varit superkul att åka där. Men kanske hinner vi med ännu ett besök innan all is försvinner. Sen tog vi olika stigar genom skogen innan vi till slut kom fram till tjejernas mormor och morfar igen. Det är så vackert i skogen nu, allt är så grönt och fint och japp energin fylldes verkligen på, att krama ett träd eller två kan verkligen göra underverk.
 
Tipsar er återigen om att se dokumentären: Frisk av naturen, jag hittade den tidigare på SVT play.

 " Det händer saker i vår kropp när vi är i skogen och naturen. Det visar forskning från Sverige och flera andra länder. Att vistas i skog och mark kan ha större påverkan på oss än vi trott. Hjärnan arbetar på ett annat sätt och skogen är också stresshormonernas värsta fiende."
 
Ett riktigt intressant avsnitt, se det!!