Vår resa till Berlin

 God kväll på er!!
Ligger efter med inläggen härinne, men nu kommer lite nytt. Först kommer nu ett inlägg om vår Berlin resa förra helgen. Håll i er det blir ett långt inlägg som jag valt att dela upp, så detta blir del 1.
 
Vi flög ner till Berlin på onsdagskvällen och landade i Berlin vid kl 21.30. Vi bodde mitt i centrum och var framme på hotellet cirka en timme senare vid kl 22.30. Hotellet låg i en gammal, fin byggnad med flera meter upp till taket, stora gamla dörrar och stora knarrande trappor. Vi fick ett stort rum med två dubbelsängar som stod mittemot varandra, det passade oss perfekt. Vi bäddade rätt snabbt ner oss i sängarna och somnade.
 
På torsdagen efter frukost tog Thomas med oss ut på en promenad för att visa oss lite hur det såg ut runt omkring där vi bodde.
 
Efter många steg runt omkring i kvarteret där vi bodde, så satte vi oss vid Europa-Center och fikade. Därefter tog vi en taxi bort till Sony-Center och kollade vid Lego, spanade in bitar av Berlinmuren och sedan gick vi till Mall of Berlin.
 
Inne på Mall of  Berlin passade vi på att luncha, kollade i butiker (Vi tjejer shoppade med oss choklad till kvällen från Lindt.) och testade en lång rutchkana. Är man i en stad som Berlin med mycket historia vill man ju gärna se och uppleva lite, så vi gick sedan vidare till platsen där Hitlers bunker låg och sedan till Förintelsemonumentet.
 
 
Därefter var det dags att ta sig tillbaka till hotellet för Thomas skulle iväg på möte med sina tyska kollegor och vi tjejer vilade våra fötter en snabbis på hotellrummet. Thomas åkte efter en snabb vila och dusch iväg och vi tjejer drog ut på stan igen. Vi gick gator upp och gator ner, tittade i alla skojiga affärer vi såg och shoppade lite smått och gott. Var in på Lego Store och då testade tjejerna vilka Lego figurer dom var. Kvällen avslutade vi med ett besök på MC Donalds, sen gick vi hem till hotellet, kollade igenom våra shoppingpåsar och åt onyttigheter i våra sängar.
 
Fortsättningen del 2 (fredagen och lördagen) berättar jag om imorgon.
 
 
 
Resa med barn - berlin