En dag på Manhattan.

Idag började vi vår dag med frukostbuffé vid Times Square. Rätt okey och vi fick fyra mätta magar. Efter det tog vi några selfies och fler bilder på alla lysande skyltar, sprang in på M&M’s för att fixa ett mynt därifrån och sedan hoppade vi in i en taxi och åkte längst ner på Manhattan. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Vi åkte taxi ner till Battery Park, där gick vi ut och fick äntligen se Frihetsgudinnan. Det var något som tjejerna hade sett framemot. Satt där vid vattnet och njöt av värmen och solen en stund.

(null)     
(null)     
(null)

Sen gick vi upp med tjejerna till Ground zero för att se minnesplatsen efter 11 september 2001 (9/11 memorial) Man blir lika tagen varje gång vid denna plats och har svårt att förstå att det där poolerna numera är, stod tidigare de två tvillingtornen.  Vi kikade även in i och gick igenom Oculus, ett köpcentrum och station för allmänna färdmedel i New York. 

(null)     
(null)     
(null)     
(null)         
(null)
(null)         
(null)

Sen spatsera vi genom Wall street( där en filminspelning pågick)  ner till vattnet igen och spanade mot Brooklyn Bridge. 

(null)     
(null)     
(null)     
(null)
(null)
 
Satte oss och vilade våra trötta ben och varma kroppar med lite vila och dryck på en uteservering. 
Laddade upp för att sedan gå upp mot Chinatown. 
Gick genom Chinatown, valde sedan mott street och kom förbi butiken Bag all. Ett ställe som kanske blivit lite "känt" via Wahlgrens värld, då det är Pernillas vän som äger stället. Här har shoppats vid ett tidigare tillfälle men denna gång blev det inget. 

Vart man än tittar här så är det vackra brandtrappor och jag vet inte hur många jag lyckats fota. 

Det blev många steg för oss idag också och nu började det kännas i tjejernas ben, så vi tog till slut en taxi till hotellet.  Vi tjejer slängde oss raklånga i sängarna och pappa T åkte upp till takbaren dit även hans vänner Magnus och Bengt kom. Kvällen avslutades med pizzaslice för oss alla, godast hittills i New York och även billigast. 

Nu har min lilla familj somnat och det är dags för mig att göra samma sak. Imorn drar vi oss nog uppåt på Manhattan, mot Central Park. En sista tur i stan innan det är dags att flyga hem. 

(null)
(null)

(null)

(null)
(null)

(null)
(null)

(null)


Helen

Det är så roligt att få ”följa med” på era resor! 🤗🤩

Svar: Roligt att du ”följer” med Helen 🤗💕
Evelina Mattsson