Weekend med familjen.

I torsdags packade vi väskorna och drog iväg på en lång weekend hela familjen, denna gång fick även pappa T "ledigt" och kunde följa med. Vårt första stopp blev Gävle där vi njöt av eftermiddags/kvällssolen, åt middag på Pinchos, tog drinkar och efterrätt på Church Street Saloon, sprang i fontäner och blev pissblöt och sov sedan en natt på hotell. En fin, härlig och god kväll i Gävle.
 
(null) (null) (null)
(null)
 
För att inte göra som vanlig och köra E4an rätt ner till Stockholm, så tog vi gamla vägen och åkte efter kusten. Den bilturen tog längre tid och inte fick vi se sakerna vi hade tänkt kika på, så nästa gång åker vi nog den vanliga vägen.
 
Väl framme i Stockholm parkerade vi vid hotellet, checkade in och sedan gick vi och spanade i butikerna runt omkring. Ebba hade fått ett presentkort i födelsedagspresent, så hon passade på att handla lite för det.
 
Tjejernas farbror Nicklas och hans Anne har köpt en ny lägenhet, så vår nästa plan var att åka dit och hälsa på. Dom bodde jättefint och vi hade turen att bli bjudna på middag hemma hos dom och blev kvar där tills ögonlocken blev tunga och vi alla var trötta.
 
Men dagen efter hade vi bestämt träff med Nicklas igen för då var det Gröna lund som gällde.
Nicklas var även den som fick ställa upp och åka karuseller med tjejerna när mamman och pappan tyckte det var skönare att hålla sig på marken. Det blev en heldag med skojigheter och tok värme på Grönan, sen vinkade vi av Nicklas, tog ett varv till innan vi också slutligen hoppade på en färja och åkte över till Nybroplan.
 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
Efter att vi hoppat av färjan gick vi mot Kungsträdgården och satte oss på Harry B James. Dom har den allra godase Frozen Margarita där, så döm av vår förvåningen när det visade sig att dom inte alls hade någon nu. Det hade varit för kallt och inte "säsong" för det (?), men tydligen skulle dom dra igång med det nu. Men vi fick andra törstsläckare och en fantastiskt god nachostallrik som vi alla mumsade i oss. Vi avslutade vår dag i stan med att gå ut till Gamla stan och besöka ett karamellkokeri där vi köpte lördagsgodis, sen tog vi en taxi tillbaka till vårt hotell ute vid Globen.
 
Bredvid vårt hotell låg Tele2 arena och därinne Olearys med flera olika aktiviteter att göra. Så där krämade vi ur den allra sista energin ur tjejerna och oss vuxna. Lekte, åt en sen middag, lekte lite till, gick sedan fnittriga och övertrötta tillbaka till vårt hotell där alla somnade snabbt i sina sängar.
 
(null)
(null)
(null)
 
 Pappa T hade planerat för ett klippbad innan vi åkte hem och som tur var så sken ju solen så det passade perfekt. Han hade spanat in ett ställe med både klippor och strand som låg ute på Ingarö. Ett fantastiskt fint ställe, där vi först hoppade på klipporna och sedan gick till stranden och satte oss. Tjejerna lekte vid strandkanten och vi satt och solade på våra handdukar. Jag hade inte tänkt bada men fick snabbt tänka om, kunde helt enkelt inte motstå. Det var riktigt skönt i vattnet, inte alls kallt som jag trodde. Alla tjejer badade och pappan fick njuta av värmen på stranden.
 
Men sen, sen var det dags att åka hemåt Hälsingland igen.....
 
(null) (null) (null)
(null)
(null)