Gör din egen kalender.
Tipset jag kommer med ikväll är att göra en egen kalender, en bokkalender.
 
Idéen går ut på att slå in 24 av sina böcker man har hemma. När jag gjort våran bokkalender har jag först plockat ut böcker med jultema, sen plockat ur gamla godingar och böcker det gått en evighet sen vi sist läste. Böckerna har jag sedan slagit in i julpapper och lagt under tjejernas rosa gran, sen får Ebba och Ellie varannan dag välja ett paket som vi öppnar och läser tillsammans.
 
En mysig stund tillsammans!!

 Men inte bara mysigt utan också super bra för ditt/dina barn. Studier visar att barn som föräldrar tagit sig tid att läsa för har mycket lättare för sig i skolan. Men tyvärr visar också statistiken att föräldrar blir sämre och sämre på att läsa för sina barn. Sen tror jag många kanske glömmer bort att läsa högt för sitt barn när dom börjar läsa själva, så synd för att det är minst lika viktigt att bli läst för som att läsa själv.
 
Jag har själv varit en bokmal och hoppas att båda mina tjejer blir det, dom är iallafall väldigt intresserad av böcker och har minst en bok på gång. Och det här jullovet tror jag faktiskt att det sker, det jag skrivit om så många gånger.  Det jag hoppas sker och det jag ser framemot är att vi alla tre ligger i ett varsitt hörn i soffan nere framför kaminen, läser varsin spännande bok inlindade i mjuka filtar och dricker varm choklad/kaffe ♥
 
Så kvällens tips som jag själv även i år tänker fixa är alltså: Gör en bokkalender till ditt/dina barn. 
 En billig kalender...endast pappret som kostar att slå in böckern med eller så slår du in i gamla tidningar. Skulle det vara så att du känner att du har dåligt med böcker hemma så passa på att göra en besök på biblioteket och låna några böcker.
 
Ha en trevlig och mysig lässtund!!
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress