Att resa med barn.
Många frågar mig om det inte är drygt och jobbigt att resa långt med barn. Nu är ju tjejerna lite större men det har aldrig varit några problem att flyga långt med dom. Ebba var 2,5 år  första gången hon flög till USA, vi var nervösa innan och funderade på hur det skulle gå men det var inga som helst problem. På några resor har vi haft tjejernas farmor och mormor med och det är perfekt för då kan Ebba och Ellie flytta runt lite bland oss och prata/mysa/titta på film/spela spel. Många tycker att vi flyger långt för "bara" en vecka/tio dagar, men oss gör reslängden absolut ingenting, det är ju en del av äventyret. Hellre en vecka än inget alls säger jag  =)
 
* Rör på er. Innan man hoppar på planet kan det vara skönt att leka av sig. Numera går det direkt flyg både till Miami och Los Angeles förr fick man alltid mellanlanda. Under mellanlandningarna har vi förskt hitta någon lekstation eller liknande, så tjejerna kunnat "springa av sig". Nu kan det räcka med att resa sig och gå en vända i planet.
 
*Sköna reskläder. Tänk myskläder, mjukt och skönt. Gäller även vuxna, har några gånger haft åtsittande jeans det är inte kul efter några timmar stillasittande på ett plan.
 
*Handbagaget. Tänk roliga saker i handbagaget typ pysselböcker, målarböcker, pennor, någon sagobok att läsa, en skön filt och gosdjuret att kunna krama om. Ebbas isbjörn Isis är lika berest som henne och har varit med på alla hennes resor.
 
*Egna hörlurar. Vi har köpt egna sköna hörlurar som vi numera använder både till paddor, telefoner och på flygningar. De små rackarna man får på planet är inte så sköna för öronen.
 
* Trunki väska. När tjejerna var mindre hade dom sina trunki väskor och åkte på. Det är som en handbagage reseväska som barnen kan sitta på och sparka sig framåt alt bli dragen på av föräldrarna. Skön att sitta och vila små trötta ben på.
 
Det var några tips och glöm inte att äventyret/resan börjar redan på planet så gör det roligt, spännande och kul.
 Att resa med barn är fantastiskt och ger både dom och dig själv minnen för livet.
Jag är så glad och tacksam att vi har möjlighet att göra det tillsammans.
♥♥♥
 
 
Kusin Lisa

Håller med Eve
Vi har alltid rest med barnen och gör de fortfarande. Inga problem alls med flygningarna.

Svar: Härligt att höra....såg att du/ni var på väg nånstans nu....Ha det så skönt!!
Evelina Mattsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress