Att resa med barn.
Många frågar mig om det inte är drygt och jobbigt att resa långt med barn. Nu är ju tjejerna lite större men det har aldrig varit några problem att flyga långt med dom. Ebba var 2,5 år  första gången hon flög till USA, vi var nervösa innan och funderade på hur det skulle gå men det var inga som helst problem. På några resor har vi haft tjejernas farmor och mormor med och det är perfekt för då kan Ebba och Ellie flytta runt lite bland oss och prata/mysa/titta på film/spela spel. Många tycker att vi flyger långt för "bara" en vecka/tio dagar, men oss gör reslängden absolut ingenting, det är ju en del av äventyret. Hellre en vecka än inget alls säger jag  =)
 
* Rör på er. Innan man hoppar på planet kan det vara skönt att leka av sig. Numera går det direkt flyg både till Miami och Los Angeles förr fick man alltid mellanlanda. Under mellanlandningarna har vi förskt hitta någon lekstation eller liknande, så tjejerna kunnat "springa av sig". Nu kan det räcka med att resa sig och gå en vända i planet.
 
*Sköna reskläder. Tänk myskläder, mjukt och skönt. Gäller även vuxna, har några gånger haft åtsittande jeans det är inte kul efter några timmar stillasittande på ett plan.
 
*Handbagaget. Tänk roliga saker i handbagaget typ pysselböcker, målarböcker, pennor, någon sagobok att läsa, en skön filt och gosdjuret att kunna krama om. Ebbas isbjörn Isis är lika berest som henne och har varit med på alla hennes resor.
 
*Egna hörlurar. Vi har köpt egna sköna hörlurar som vi numera använder både till paddor, telefoner och på flygningar. De små rackarna man får på planet är inte så sköna för öronen.
 
* Trunki väska. När tjejerna var mindre hade dom sina trunki väskor och åkte på. Det är som en handbagage reseväska som barnen kan sitta på och sparka sig framåt alt bli dragen på av föräldrarna. Skön att sitta och vila små trötta ben på.
 
Det var några tips och glöm inte att äventyret/resan börjar redan på planet så gör det roligt, spännande och kul.
 Att resa med barn är fantastiskt och ger både dom och dig själv minnen för livet.
Jag är så glad och tacksam att vi har möjlighet att göra det tillsammans.
♥♥♥
 
 
Vad vill du???
" If you can dream it you can do it"
  
Nu sitter jag här och funderar på om jag ska våga.
Vad kan jag förlora?? Vinna???
 
Visst blir man trött på sig själv när man trycker ner sina drömmar, ibland till och med glömmer man bort alla de drömmar man hade/har. Tyvärr blir det nog lätt så i ett stressat samhälle där allt bara rullar på.
 
Jag tänker ofta på det och så tänker jag på alla andra som fått ge upp eller aldrig fått tagit tag i sina drömmar. Jag vill inte sitta bitter i min fåtölj om några (många) år och känna FAN ATT JAG INTE........vågade, chansade, provade, hoppade, sa vad jag tyckte, bytte jobb, flyttade, skilde mig eller vad det nu kan vara.
 
Vad vill DU med ditt liv??
Jag känner rätt ofta att man tänker sen, sen, sen istället för NU....
När blir "sen" då??
 
Jag tror det är viktigt att prata om sina drömmar, det är nog första steget att överhuvudtaget prata om dom.
 Så det ska jag göra först "prata" med mig själv om mina drömma roch sen prata med min sambo, mina barn och min familj om deras drömmar och mål.
 
♥♥♥
 
 
 
Det närmar sig.
Pirret i magen börjar komma.
Det börjar bli verkligt.
Jag längtas!! Vi längtas!!
Lite sol på kinderna ska bli så himla skönt.
Thomas och tjejerna tittar på bilder, letar boende och planerar.
Det kommer bli bra, mer än bra, alldeles superhärligt.
Till veckan får det bli en sista koll på våra vårkläder och skor, jag hoppas verkligen att vi kommer behöva dom.
 
♥♥♥