Sommaren rullar på och veckorna likaså.
Man vill bara suga ut det allra sista av de ljuvliga sommarkvällarna och rätt som det är har klockan redan hunnit bli 23.oo. Det ska duschas, ätas kvällsfika och så vidare, så japp den här familjen har verkligen vänt på dygnet. Än har vi lite semester kvar och ska väl snart (om ett tag) börja lägga oss i bättre tider, men va tusan är det sommarlov så är det.
 
Idag vaknade vi upp till kallare och friskare luft och genast fick jag känslan att sommaren är slut.
Tokvärmen vi haft var som bortblåst. Jag känner mig inte riktigt färdig än och vill verkligen ha några sista dagar på stranden och jag hoppas verkligen att vi hinner få det.
 
Den senaste veckan har bestått av tid med gamla vänner, familjehäng, grillning, bad, besök i Järvsö, mat på Kick saloon och ett snabbt besök på Stenegård.
 
 
Idag ville Ebba och Ellie bara vara hemma på dagen och slappa så då passade jag på att rensa bärbuskarna på bär. Först kokades svartvinbärssylt som ska testas till frukosten imorgon, men sedan gjorde jag även krusbärsmarmelad och den testade vi nu ikväll.
 
Men när pappa T kom hem från jobbet och medan marmeladen stod och svalkade passade vi på att först åka på en kvällsutflykt.
 
 
Efter kvällsturen hoppade vi i duschen och sen tog vi fram plockmat, kex och ost för att testa vår nya marmelad.
Supergod!! Den kommer bli perfekt till alla plockmatskvällar framöver. Letade ett tag efter ett passande recept, ville ha ett med bara krusbär hittade detta. Dock halverade jag receptet då jag bara plockade 0.5 kg krusbär och det funkade perfekt även det. Av mina 0.5 kg krusbär blev det tre stycken barnmatsburkar med marmelad.
 
Krusbärsmarmelad.

1 kg krusbär

1 dl vatten

7-8 dl socker

Lägg de rensade och avsköljda bären i en kastrull och häll på vatten. Låt koka på medelvärme tills bären spricker och börjar safta. Sänk värmen rör ner socker, ej koka när du rör ner socker. När sockret löst upp sig höjer du värmen och låter marmeladen koka i 10 minuter. Eftr tio minuter kan du "mixa" marmeladen och du vill ha den slätare, för min del tyckte jag inte det behövdes. Häll sedan marmeladen i rengjorda burkar.

 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress