Ska vi åka??
För ganska precis 1 år sedan var vi i Florida, det började surras på tv och andra sociala medier om orkanen Matthew, hur skulle orkanen komma in över landet? Skulle Florida klara sig? Olika prognoser kom hela tiden.
Vi kändes oss till en börja ganska säkra i vårt hus, men när poolskötaren, taxichauffören ocn andra sa att dom skulle lämna stället och åka, då började även vi tänka i andra banor. Vi märkte att butikerna började tömmas på vatten, mat och andra förnödenheter och efter en koll med flygbolaget insåg vi vi inte skulle kunna flyga hem som planerat och i värsta fall inte skulle finnas någon flyplats att flyga hem ifrån. Vi hade två val, stanna och hålla tummarna eller sätta oss i bilen och gasa på som bara den i ca 200 mil.
 
Det blev det sistnämda, vi packade snabbt ihop våra saker och åkte och tankade och laddade upp för bilresan.
Vårt mål var Chicago, därifrån skulle vi få flyga hem.
Vi åkte , åkte och åkte.......
Försökte hitta ett hotellrum för att få vila i några timmar men inte ett endaste rum fanns, det var fler än vi som "flydde", hotellen var fulla och bilköerna ringlade sig efter vägarna.
 
Dagen efter kom vi äntligen fram till Chicago och kunde checka in på vårt plan till Sverige.
Florida klarade sig bra från orkanen den gången.
 
Vi hade en plan om att åka till Florida även denna höst, tanken var att vara där just nu. Men datumen stämde inget bra, tjejerna hade skolstart, jag hade planeringsdagar osv så vi beslutade oss för att testa ett nytt resmål och äventyr med tjejerna. Det är jag SÅ glad för nu när jag ser alla nyheter om orkanen Irma som är på väg mot Florida.
 
Tänker på er alla och hoppas det går bra för er som är på plats ♥
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress