Pepparkakor, Vimla och nyfödd prinsessa ♥
 Igår körde vi det årliga pepparkaksbaket här hemma.
Farmor och mormor bjöds in för att baka, dekorera och fika med oss.
 
"En sockerbagare här bor i staden, han bakar kakor mest hela dagen"
 
 Kom på nu att vi ju helt glömde bort att knäppa igång någon julmusik, vi babblade en massa istället och skönt var ju det att babbla och umgås tillsammans. Rulla, rulla med sin kavel och stansa ut flera olika kakor, efter ett tag tröttnar vi ur och börjar äta degen. Roligast är nog ändå att dekorera alla kakor med kristyr och alla andra små dekorationer som vi köpt hem.
 
Sedan blev det fika med pepparkakor, lussebullar, julmust, glögg och pepparkakor.
Massor med härliga, fina pepparkakor finns nu till första adventsfikat.
 
Medan vi bakade fick vi ett videosamtal från BB, en nyfödd liten tös ringde♥
Våra vänner Emma och Johan fick igår en liten dotter.
Det blev många åhh åhh åhh från vår sida telefonen men den lilla sessan själv sov så sött och var fåordig =)
Vi ser så framemot att få träffa och lära känna dig.
♥♥♥

 
 Vi har under en tid fått testa ett Vimla abonnemang via Buzzador. Det blev Ebba som äntligen fick eget nummer, jag har liksom velat hit och dit om vad jag egentligen tycker om att småbarn ska ha egen telefon och eget nummer. Men nu när jag blev erbjuden att testa detta kunde jag helt enkelt inte stå emot.
Det känns bra de gånger hon är hemma en svänga själv och i framtiden kanske hon slutar med fritids och då är det bra med en egen telefon som ligger hemma när hon är själv. Ta med den till skolan får hon inte för det ser jag ingen som helst anledning till (inte just nu iallafall)
 
Detta abonnemang har fungerat bra för Ebba, lagom med samtal, sms och data per månad. Hemma kopplar den iaf upp på wi-fi så data använder hon knappt alls. Så efter att ha testat Vimla under en tid så tror jag vi efter prövotiden kommer fortsätta med detta abonnemang för det passar oss.
 
#Vimlabuzz #Buzzador
 
 
 
 
 
Dansa tryckare i Globen.
Min lördagkväll tillbringade jag på Globen tillsammans med Thomas, dansandes tryckare till "Wind of change".
Japp där fick man uppleva en gammal känsla till en gammal fin låt med en "gammal" fin sambo.
♥♥♥
 
Jag och Thomas var alltså ner till Stockholm i lördags för att gå på Scorpions konsert på Globen.
Åkte ner på morgonen så dagen tillbringade vi tillsammans med Thomas bror Nicklas och hans tjej Anne.
Vi åt sen lunch tillsammans på Söder och promenerade sedan ner genom gamla stan. Hann bli några stop på olika ställen innan vi avslutade kvällen tillsammans på Harry B James. Därefter var det dags för mig och Thomas att hoppa i en taxi och åka till Globen.
 
Det var en bra konsert som innehöll alla gamla godingar och helt perfekt med människor där, man kunde stå på parkett utan att knuffas och ha sig. Sa till Thomas innan att "gubbarna" kommer börja spela precis på klockslaget (annars har ju band alltid en förmåga att dra ut på starttiden) och det gjorde dom, så vi missade faktiskt starten för då satt vi i godan ro och prata. Men vi skyndade in, så det var bara lite lite vi missade.
 
 
Efter konserten blev det en god tapas-tallrik och en drink innan vi for tillbaka till hotellet och innan kl 24.00 slocknade i sängen. Trötta småbarns- (nåja typ) föräldrar.
 
Mysigt att få komma iväg och bara vara VI en stund, men även mysigt att vara ALLA. Så nu småspanar vi på något roligt att eventuellt hitta på under sportlovet.
 
Jag la upp en film på Instagram från konserten, spana in på FlickornaE på instagram.
 
 
Gör din egen kalender.
Redan förra året läste jag denna bra idé om att göra en bokkalender och fixade då en egen till tjejerna. 

Jag traskade ner till vår stora bokhylla, där finns massor med böcker vi inte läst på länge. 
Först valde jag självklart ut böcker med jultema och sen plockades några gamla godingar ut för att få ihop 24 stycken. 

Därefter gjorde jag 24 paket som jag la under tjejernas rosa gran i lekrummet. Sen fick tjejerna turas om att välja paket varannan dag och sedan läste vi dagens bok tillsammans.
Mysigt!!
 
 Men inte bara mysigt utan också super bra för ditt/dina barn. Studier visar att barn som föräldrar tagit sig tid att läsa för har mycket lättare för sig i skolan. Men tyvärr visar också statistiken att föräldrar blir sämre och sämre på att läsa för sina barn. Jag har själv varit en bokmal och hoppas att båda mina tjejer blir det.  Jag ser framemot när vi alla tre ligger i ett varsitt hörn i soffan och läser varsin spännande bok inlindade i mjuka filtar och dricker varm choklad/kaffe  =)
 
Så kvällens tips som jag själv även i år tänker fixa är alltså: Gör en bokkalender till ditt/dina barn. 
 
Ha en trevlig och mysig lässtund!!
💕💕💕

(null)

(null)