En härlig julhelg.
Nu är uppesittarkväll, julafton och juldag förbi, vi har haft tre bra dagar med nära och kära.
 
Uppesittarkväll med pizza, massor med godis och bingolotto tillsammans med farmor Anna-greta, farbror Nicklas och vår kompis Mårten. Vi vann två nya lotter så nu får vi spela på nyår också. Ebba och Ellie ställde ut gröt och andra godsaker till tomten och morot och sockerbitar till Rudolf på altanen.
 
 
På natten kom sen tomten på besök, så när tjejerna vaknade fanns det fotspår i vardagsrummet och en skattkarta i julstrumpan.
 
 
När tjejerna vaknade på julafton var det snabba små fötter som sprang till vardagsrummet för att kolla julstrumpan och sen var jakten igång. Efter lite klurande och letande hittades tomtens paket.
 
 
 
Sen var det dags att hoppa i julklänningarna och åka till farfar, Gerd, faster Matilda och farbor Alexander för att äta julfrukost och öppna de första julklapparna tillsammans med dom.
 
 
Soffhäng hemma och slapp i vår egen soffa till Kalle sen packade vi med alla julklappar och åkte till mormor och morfar. Julmiddag, mys med kusiner, paketöppning, lek med julklappar och smarriga efterrätter.
 
 
Juldagen började med ännu en tradition, julvetebockar från gammelfarmor Ruth. Dom smaskade vi i oss med massor med smör på. På eftermiddagen packades ännu en julsäck och sen traskade vi över till farmor för att fira juldagen med henne och farbror Nicklas. Där bjöds vi på Glühwein som Nicklas fixat ihop. Receptet kom från Nicklas flickvän Annes farmor. Riktigt gott!!
Vi bjöds på julbord och efterrätt och så fick vi fina julklappar allesammans.
 
 
Kvällen avrunda hemma i soffan, sent som bara den kröp vi tjejer ner i säng. typ kl 01.00 hade jag en tjej som låg brevd mig och läste. Tur vi har jullov!!
 
Idag är det annandagen och det blir ingen bandy för den här familjen. Vi kör på hemma-häng, kanske blir det en sväng ut i snön som just nu bara vräker ner. Ikväll kommer Helen och Marie hit, två av mina finaste och roligaste vänner. Då ska vi umgås och jamla ihjäl oss i soffan, åh så jag längtas!!
 
Der ser jag framemot och så ser jag framemot ca en veckas jullov, vilken härlig känlsa!!
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress