Då blir du smart.





"Är fisk så blir du smart"
Visst har vi väl alla någon gång hört den meningen?
 
Nu när jag satt och googlade lite hittade jag på forskning som gjorts i Sverige som faktiskt visar på att det stämmer. En studie gjord på 4000 unga män. De som hade ätit fisk minst en gång i veckan var 6 procent smartare än de som inte åt fisk alls, de som åt fisk minst två gånger i veckan var tolv procent smartare.
 
Visst blir man lite sugen på att äta fisk??
Tror ni det är samma resultat på tjejer??
 
Hur som helst kommer här ett smarrigt fiskrecept.
Ett lätt recept, utan en massa kruseduller och dessutom är det gott.
 
Gudruns goda fisk
 
Sejfilé (1 paket)
Fiskbuljong
Gräslök
Mjöl
1 burk creme fraiche
Salt, peppar och citronpeppar.
 
Smöra en ugnssäker form och lägg i bitarna av sejfilen.
Krydda sedan med salt, peppar och citronpeppar.

Ta en kastrull, lägg i en tärning av fiskbuljongen och täck den med vatten.
Låt den lösas upp och häll sedan i gräslöken.
Vispa sedan ner lite mjöl för att "tjocka på" såsen.
Till sist rör du ner burken med creme fraiche.
Värm upp alltsammans och töm det sedan över fisken.
In med formen i ugnen i 215 grader i ca 20-25 minuter.
 
Servera med potatis.
 
Voila!!
 
 
#Happichallenge.




 



Kategorier: Allmänt, Mat & Dryck, Tips!!,






* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Tjingeling!!

Välkomna in till oss.

Jag som skriver bloggen heter Evelina och bor i Edsbyn i vackra Hälsingland tillsammans med min sambo Thomas och våra tjejer Ebba 9 år och Ellie 5 år.

Kontakt:flickornae@gmail.com






})();