Olika val.
Missunnsam??
Avundsjuk??
 
Alla gör vi val i livet, jag har valt att gå ner i arbetstid för att få mer tid med mina barn.
Så JA jag har en ledig dag i veckan och jobbar med andra ord mindre (kortare vecka)
 
När jag var "mammaledig" plockade jag ut lite dagar, ibland för lite så jag fick vrida och vända i slutet på månaden. Men jag ville helt enkelt kunna  vara hemma ett tag med mina tjejer OCH ha dagar kvar till att kunna vara ledig sen på sommarlov och andra lov tex.
 
 Ibland bryr jag mig inte, men ibland blir jag arg/sårad för dumma, missunnsamma, avundsjuka kommentarer om att jag inte jobbar, har kortare veckor, ska vara ledig och så.
För vet ni vad jag tror inte dessa personer skulle vilja ha min lön i slutet på månaden, då flera tusenlappar dragits bort pga föräldraledighet.
 
Men som sagt alla gör vi val i livet och det här är mitt val!!
Sen är det upp till DIG att göra dina val.
 
♥♥♥
 
 
 
 
 
 
 
 
Malin

Gissar på avundsjuka för att du/ni kan få ihop det ekonomiskt trots att du jobbar mindre!
Det skulle nog alla vilja, men det går väl ofta inte, och då blir det mycket avundsjuka istället för att man är glad för andras skull. Bitterhet helt enkelt!
Alla gör SINA val helt enkelt!

Emma

Vad fjantigt att någon/några ens BRYR sig om hur NI valt att ha det.. Nä, fokusera på er själva säger jag bara och lägg energin på dig själv eller dina egna barn istället för att tycka så mycket om någon annans liv. Du är ju fantastisk Eve, som lyckats spara, knåpat och gjort vad du kunnat för att få vara ledig så pass länge med dina barn. Fy på er "energi-tömmare" och heja dig, för att du är en fantastisk mamma/person och för att du kämpat för att dina veckor ska kunna se ut såhär! Hur kan någon vara missunnsam över det?! Inget är rätt eller fel! Eller jo, att döma andra för deras val är fel.

Svar: Tack snälla, kloka Emma!!
Evelina Mattsson

T

Jag har gått ner till halvtid från en heltid. Helt underbart.
Visst inte så himla fett med lönen. Men vi är ändå nöjda och drar inte in på så mycket.
Barnen är bara små en gång <3

Svar: Låter ljuvligt!! Halvtid vore verkligen toppen!! =)
Evelina Mattsson

Johanna

Vad tråkigt att några ska bry sig i det. Alltid ska folk bry sig i något. I vårt område känns det som att de flesta har någon förälder som gått ner i arbetstid för att få ihop familjelivet. Så även jag.

Svar: Tack för kommentaren!! =)
Evelina Mattsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress