Lyxiga lussebullar 2015
Idag har det bakats lussebullar här i huset, jag fick hjälp med att röra ihop och blanda degen. Men sen fick jag sköta resten själv, tjejerna satt vid bordet och pyssla och lyssna på julmusik, så det blev en mysig stund iallafall. Medan degen jäste hann vi till och med ut en sväng, det gäller att passa på när solen skiner.
 
Nu har jag lovat tjejerna att dom ska få klä sin rosa gran i lekrummet, dom har tjatat och längtat i flera dagar.  Så nu åker den blinkande rosa granen fram!!

Lyxiga lussebullar

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g lätt Kesella
2 påsar saffran
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:
ca 150 g smör
400 g mandelmassa

Pensling:
1 ägg
hackad mandel
pärlsocker
 
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och kavla ut två stora plattor. Bred smör på dessa och riv över mandelmassa. Rulla sedan ihop plattorna och skär bullar och lägg i formar. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Strö på mandel och pärlsocker Grädda mitt i ugnen 5-8 min.
 
Super goda!!!
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress