Lakritskladdkaka
Kaka:
150 g smör
3 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 1/2 dl vetemjöl
3 msk lakritspulver
Glasyr:
3 st kick (lakritsgodis)
2 msk vispgrädde
50 g mörk choklad av god sort
50 g smör
Garnering:
Lakritsmaränger (jag köpte på ICA, men recept finns på Victorias blogg)
1 kick
2 msk vispgrädde
Kaka: Smält smöret. Rör i hop alla torra ingredienser och tillsätt smöret och tillsist äggen. Häll smeten i en form med löstagbar botten och grädda i 175 C i cirka 20-25 minuter. Låt svalna.
Glasyr: Bryt kick-godisarna i mindre bitar. Koka upp grädden i en kastrull, sänk värmen och lägg i lakritsen. Rör tills det smält. Stäng av värmen och lägg i smör och choklad, rör tills allt smält och blivit en smidig smet. Bred glasyren på kakan och ställ kallt ett par timmar.
Toppa med maränger och koka upp lakritssåsen (grädde + kick) och ringla över.
Servera med citrongrädde eller hallongrädde, smakar gott i hop med lakrits!
Det ser och verkar gott ^^ Dock gillar jag inte lakrits :/
1