Lakritskladdkaka
Igår såg jag en bild på Instagram.
Det var Victoria (Matplatsen) som la upp en bild på lakritskladdkaka.
Idag la hon upp receptet så sin blogg och genast kände jag att jag måsta testa det.
 
Älskar lakrits!!
 
Gör dock inte om TVÅ fel som jag gjorde.
1. Hade kladdkakan inne i ugnen lite för länge, så den var inte så kladdig.
Man SKA ta ut den när den egentligen känns för kladdig.
2. Hade ingen grädde till, Big no no. Nästa gång görs hallongrädde.

 

Lakritskladdkaka

 

Kaka:
150 g smör
3 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 1/2 dl vetemjöl
3 msk lakritspulver

 

Glasyr:
3 st kick (lakritsgodis)
2 msk vispgrädde
50 g mörk choklad av god sort
50 g smör

 

Garnering:
Lakritsmaränger (jag köpte på ICA, men recept finns på Victorias blogg)

 1 kick
2 msk vispgrädde

 

Kaka: Smält smöret. Rör i hop alla torra ingredienser och tillsätt smöret och tillsist äggen. Häll smeten i en form med löstagbar botten och grädda i 175 C i cirka 20-25 minuter. Låt svalna.

 

Glasyr: Bryt kick-godisarna i mindre bitar. Koka upp grädden i en kastrull, sänk värmen och lägg i lakritsen. Rör tills det smält. Stäng av värmen och lägg i smör och choklad, rör tills allt smält och blivit en smidig smet. Bred glasyren på kakan och ställ kallt ett par timmar.

 

Toppa med maränger och koka upp lakritssåsen (grädde + kick) och ringla över.

Servera med citrongrädde eller hallongrädde, smakar gott i hop med lakrits!

 
 
♀ THE REVOLT ♀

Det ser och verkar gott ^^ Dock gillar jag inte lakrits :/

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress