Rabarberskörd.
Tittade ut i trädgården idag och insåg att rabarberna hade vuxit sig riktigt stora.
Innan midsommar sägs det att man ska skörda dom annars blir dom träiga och trista.
 
Så när Ebba på eftermiddagen önskade sig rabarberkräm och hembakade bullar till middag, då gick jag ut och gick lös på rabarberstjälkarna. Så dagens middag här hemma blev varm, god rabarberkräm och nygräddade frukostbullar som smöret smälte på.
 
Mums!! Så gott det var!!
 
 
Rabarberkräm.
Ca 700 gram rabarberstjälkar
4 dl vatten
1 dl socker
2 1/2 msk potatismjöl
 
Skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar.
Koka upp socker och vatten.
I med rabarbern och koka mjuk.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och tillsätt redningen under omrörning.
Låt sedan krämen bara koka upp.
Klart.
 
 
Frukostbullar.
ca 9 st
 
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk sirap
2 1/2 dl vatten
 
Rör ihop allt och klicka ut ca 9 bullar (segt!!) på en plåt.
Grädda i ugnen i 200 grader i ca 12-15 minuter.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress