En bulle i ugnen!
Idag klämdes ett bullbak in mellan snöskottning och skolhämtning.
Det var faktiskt inte länge sedan som jag inte bakade bullar överhuvudtaget.
Men sen tänkte jag, herregud jag måste väl kunna baka bullar.
Sagt och gjort, jag googlade: Vanliga kanelbullar.
 
Detta recept hittade jag och sedan dess kör jag nästan alltid med det.
 
Kanelbullar
ca 50 stycken.
Degen:
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
2 krm salt
3 tsk malen kardemumma
ca 11-13 dl vetemjöl
 
Fyllningen:
100 g smör
1 dl socker
1 msk kanel
 
Garnering:
1 ägg
Pärlsocker
 
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt 37 grader (ej varmare)
Rör ut jästen med vätskan.
Rör nu i salt, socker och kardemumma.
Mät upp mjölen och vispa i.
Jag använder mig av elvisp med degkrokar.
När degen är smidig och mjuk och lossnar från bunkens kanter är den klar.
Lägg en bakdukk över bunken och låt den stå och jäsa i ca 30-45 minuter.
 
Medan degen jäser så vispar du ihop smör, kanel och socker till en jämn smet.
 
När degen har jäst klar och färdig delar du den i två delar.
Kavla ut varje del i en rektangel som är ca 20-50 cm.
Bred på hälften av fyllningen och rulla ihop.
Skär ut ca 1 1/2 cm tjocka skivor och lägg i formar.
Gör sedan likadant med den andra delen.
 
Låt sedan det jäsa igen under bakduk i 30-45 minuter.
 
Vispa ägget och dra igång ugnen.
Pensla de färdigjästa bullarna och strö på pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-10 minuter, tills bullarna fått en gyllenefärg.
 
Klart!!!
 
 
 
Annika

Mumsigt :D

Sofie

Själv beställer jag alltid färdiga bullar från våran mormor 🙈 är det fusk eller? Men en vacker dag kanske jag blir lika vuxen som dej Eve och bakar egna 😊 haha.

Svar: Tycker jag låter som ett smart drag. Du har ett skuv på dig, jag kanske var typ 30 när jag börja baka själv eller 29 ;)
Evelina Mattsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress