Gör ditt barn en tjänst
Jo då vi har slarvat ett tag nu och inte alls gjort det varje dag.
Vad pratar jag om??  Läsning såklart, högläsning.
 
Sen Ebba var liten har vi läst och läst böcker, oftast varje kväll och när Ellie var bebis eller liten låg hon bara med oss och "lyssna". Jag är övertygad om att detta gett Ebba en bra start både i att läsa och skriva, att knäcka koden helt enkelt.
 
Tyvärr har vi den senaste tiden "slarvat" med att läsa och det måste vi genast sluta med.
Inget mer slarv! Att läsa är ju både roligt, kul, mysigt och lärorik.
 
Studier finns det mycket som visar hur viktig högläsning är, i tex en stor engelsk undersökning följde forskare barn födda i början av 2000-talet. De kom fram till att barn som regelbundet får sagor lästa för sig utvecklas snabbare och bättre än andra barn.
 
Barn som har någon som dagligen läser högt för sig har mycket lättare när de börjar skolan. De ligger före sina jämngamla i utveckling när det gäller kommunikation och språk. Men att lyssna på sagor stimulerar också andra förmågor, så äveni matte ligger dessa barn för i utvecklingen.
 

Visst är det intressant?
Så vill du göra ditt barn en tjänst, läs högt för det.

 

Idag ville Ebba visa oss vart "nya"/tillfälliga biblioteket ligger, så efter skolan gick vi dit och lånade en hög med böcker. Så nu har vi lite nytt och roligt att läsa.
♥♥♥

 

Vi avslutade kvällen med att ta en långpromenad (för tjejerna) för att fixa några saker och avslutade promenixen med att kolla in "HUSET" med alla ljus, i alla färger. Helt fantastiskt tycker tjejerna. Det ni ser på bilden är ungefär hälften, det är lika mycket på baksidan =)
 
 
 
 
Madelene

Ja det är både mysigt och viktigt att läsa 😊 Ett barn som någon har läst för varje dag kan ha DUBBELT så stort ordförråd när de börjar i skolan som de som inte blivit lästa för!

Svar: Hej Madde!! kul att du kika in 😃
Evelina Mattsson

Robex Lundgren

fint

Svar: Tackar!!
Evelina Mattsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress