Kvällsfika de luxe
Idag slog vi till och bakade lite påskfika till helgen.
 
Det blev mums-mums och morotskaka.
Båda blev goda och det säger jag som egentligen inte ens tycker så särskilt mycket om kokos =)
 
Först ut var:
Mums-mums
 
4 1/2 dl socker
1 äggvita
3/4 dl florsocker
1 1/2 dl iskallt vatten
1 1/2 dl kokhett vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
 
Garnering ca 3-4 dl kokos och så karamellfärg i den färg du vill.
 
1. Rör ihop socker, äggvita och florsocker i en skål.
2. Rör ner det iskalla vattnet i skålen.
3. Rör ut gelatinpulvret i det kokheta vattnet, det måste vara hett och det ska bli helt klumpfritt.
4. Vispa ner gelatin-blandningen i skålen med elvisp.
5. Nu är det bara att vispa, tar en stund. Blandningen ska bli tjock och fluffig.
6. Ta en form ca 20*30 cm, strö ut kokos så det täcker botten.
7. Töm i blandningen och strö kokos ovanpå (spar lite kokos att doppa i sen)
8, Ställ kallt i ca 2 timmar, sen kan du skära i bitar (den blir mäktig så skär små bitar)
och doppa alla sidor i kokos.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress