Vinbärskaka
Receptet som jag från början fått innehåller häften av allt jag skriver här, men för att det skulle passa min långpanna var jag tvungen att dubbla receptet.
 
Here we go.....
 
Rödvinbärskaka i långpanna.
 
6 äggulor
4 dl socker
150 g smält smör
3 dl mjölk
8 dl mjöl
4 tsk bakpulver
 
Bakplåtspapper i långpannan och sen på med smeten.
Gräddas i 200 grader i ca 12 minuter (ev längre nu när smeten är mer)
 
Vispa de 6 äggvitorna till hårt, fast skum.
Rör ner:
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
6 dl rödvinbär
 
Detta "bres" sedan på kakan och så in i ugnen i ytterligare ca 5-10 min i 175 grader.
När marängen börjar få färg så ta ut den.
Låt kakan kallna och skär i lagom stora bitar.
 
Nu är det bara att "duppa" och njuta!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Helen

Lät helt i min smak! Mysche socker ska det vara ;)

Erika Cao

Såg jättegott ut! Måste testas!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress